Spring til indhold
Hjem » Hvad er en låsesmed

Hvad er en låsesmed

En låsesmed sælger, leverer og montere diverse låsesystemer, alarmer og sikringsystemer, til både private og erhvervskunder. Som en del af en låsesmeds arbejde vil der også indgå rådgivning, herunder i forhold til hvilke låse, alarmer og sikringssystemer, der egner sig bedst i en given situation.

De fleste forbinder en låsesmeds arbejde med opgaver hvor nogen har låst sig ude, og har behov for at en låsesmed får låsen op. En låsesmeds arbejde består dog af en lang række andre opgaver, i tillæg til at låse op for folk der har låst sig ude.

I det følgende ser vi nærmere på en låsesmed, hvad en låsesmeds arbejde består af, og en lille anbefaling til en type af lås, som du vil kunne have stor fordel af, uanset hvad du skal bruge låsen til.

Andet end bare oplåsning af låse

Som nævnt indledningsvist vil en låsesmed tage sig af meget andet arbejde, i tillæg til den almindelige opgave med oplåsning af låse. Således vil en låsesmed også omlægge og montere nye låsesystemer.

Dertil vil en låsesmed rådgive deres kunder om de bedste typer af låse, alarmer og sikringssystemer. Afhængig af den bolig, genstand eller værdi der skal beskyttes, kan der forskellige krav til hvilke låse, alarmer og sikringssystemer der er de bedste.

En stor del af en låsesmeds arbejde vil derudover bestå i indbrudssikring, hvor huse, boliger og andet gennemgås for at se på, om der eksisterer den nødvendige indbrudssikring.

Låse til andet end sikring

Det er ikke kun til sikring af boliger, genstande og andre værdier, at låse er meget nyttige. Med en magnetlås får du eksempelvis en lås, der er perfekt egnet til brug i skabe, låger og lignende. Magnetlåsene vil sikre at lågerne sidder fast, men gør at de samtidig er nemme at åbne op for.

Magnetlåse kan fås i mange forskellige typer, størrelse og anordninger, og kan bruges på alt fra lige fra glaslåger, trælåger, metalskabe og meget mere. I dag designes mange almindelige møbler da også med magneter i låger og lignende.

Vil du gerne vide mere om magneter og hvordan de kan bruges i forbindelse med låse, herunder de mange smarte og praktiske fordele, så kan du besøge Larko, der er en producent og forhandler af magneter i højeste kvalitet. Du kan se meget mere om Larko på https://larko.dk/.

Låsesmed står til rådighed døgnet rundt

Skulle uheldet være ude og har du låst dig ude sent om natten, eller på et tidspunkt hvor alle andre normalt ikke er på arbejde, så er der ingen grund til bekymring. En låsesmed står nemlig til rådighed døgnet rundt, og rykker således ud ved akut behov.

Du skal dog være opmærksom på at det kan være ret dyrt med en låsesmed, særligt hvis du skal bruge en låsesmed uden for låsesmedens normale arbejdstider. Det er dog penge der kan være nødvendige at bruge, hvis alternativet er ikke at kunne komme ind i dit hjem. Du finder en låsesmed i alle lokalområder, så hjælpen bør altid være tæt ved, hvis du på et tidspunkt får låst dig selv ude.